La Regidoria de Patrimoni, Comerç i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Montserrat,  a través de l’Agència de Desenvolupament Local i amb la col·laboració d’AVIVA, es vol adherir un any més a la campanya que ha llançat la Conselleria d’Innovació, Industria, Comerç i Turisme per celebrar el 25 d’octubre, Dia del Comerç Local, que enguany porta per lema «On cal comprar». 

Un dia per a reivindicar el nostre teixit comercial, eixe que fa créixer Montserrat i vertebra la nostra comunitat. Per que saben el teu nom, els productes que et portes i allò que t’agrada. Allí on et coneixen és on cal anar a comprar!

El comerç local és una part important del teixit social d’un poble. Les botigues, els tallers, les perruqueries, els forns... són llocs d’encontre de veïns i veïnes, espais de convivència, de sociabilització, el lloc on xarrar de les nostres coses i de fer-ho com s’ha fet sempre, en la nostra llengua. A més, també són la base que sustenta econòmicament moltes famílies del municipi, el resultat del seu esforç. Per això, cal mantenir-los, cal alimentar-los i assegurar la seua continuïtat... i això és el que es pretén des de l’Ajuntament, amb aquestes accions.  

Com en anys anterior, la campanya consisteix en el repartiment de forma gratuïta de bosses de la compra confeccionades amb ràfia que porten els lemes “Jo, comerç local” i “Compre en valencià”, i que tenen en un dels laterals vocabulari relacionat amb el comerç per repartir-les entre la clientela. Les bosses són les mateixes que ja s’han repartit en anys anteriors.    

I la mecànica serà també la mateixa: els comerços que vulguen participar en l’acció, hauran d’estar donats d’alta en la Guia Municipal d’Empreses, emplenar el formulari d’adhesió i enviar-lo per correu electrònic abans del dia 17 d’octubre a aviva@montserrat.es. 

Si coneixes algun comerç que no està en la Guia però està interessat a participar en futures accions, pot contactar amb l’Agència de Desenvolupament Local (adl@montserrat.es) per donar-s’hi d’alta.  

Esperem i agraïm la vostra participació en aquest projecte que pretén donar un impuls més als teixit comercial i social del poble.